Een konijn of paard als huisdier?

oktober 10, 2019 0 Door admin

Sommige mensen houden van een konijn als huisdier en anderen weer een paard. Er zit natuurlijk een wereld van verschil in. Een paard heeft meer verzorging nodig en ruimte. Een konijn past in een konijnenhok zelfs nog op het kleinste balkon. Voor het houden van een paard heb je meer ruimte nodig. Het gaat ook samen met meer verantwoordelijkheid. Een paard moet gekamd worden, gezond eten krijgen en ook bereden worden. Hiervoor heb je de ruimte nodig en ook de juiste kleding. Ruiterkleding kopen kan gelukkig ook via het internet. 

Waarom voor een konijn kiezen? 

Als de kinderen graag een paard willen hebben, maar ze nog niet beseffen dat hier ook grotere verantwoordelijkheden bij komen kijken, is het goed om met een konijn te starten. De kosten voor een konijn zijn ook een stuk lager. Soms zullen ze meer plezier beleven aan een konijn. Helemaal wanneer het ook jonge konijntjes krijgt. Het is goed voor de kinderen om te genieten van het hebben van een konijn. Het kan zelfs mee naar school voor een presentatie of spreekbeurt. 

Een paard als huisdier? 

Natuurlijk is het ook mogelijk om een paard te nemen. Je hebt dan wel een weide nodig, een mooi paard, voldoende tijd om voor het paard te zorgen en ook goede kleding. Een zadel is natuurlijk ook handig om te gebruiken bij het paardrijden. Bij een stal aan huis is het essentieel om de stal goed in te richten. De huif moet op de juiste plek en de juiste hoogte hangen. Ook moet er een drinkbak staan, die niet gemakkelijk vuil wordt. Daarnaast zijn er verschillende ogen nodig om het paard aan vast te maken met zijn teugels. Zo wordt het borstelen, kammen en verzorgen van het paard een stuk gemakkelijker. Zorg daarnaast voor voldoende eten voor het paard.